Přeskočit na obsah

Pozvánka na oslavy 100 let založení střediska

Toto jaro uplyne 100 let od založení naše středisko a tak jsme připravili bohatý program pro skauty i veřejnost.

Měsíc oslav zahájí 26. – 28. dubna skautské závody. Do Havlíčkova Brodu se sjedou družinky skautek a skautů z celého okresu a budou porovnávat svoje dovednosti v městském prostředí.

Největší sláva přijde o 14 dní později, v sobotu 11. května postavíme na náměstí skautský tábor aby jsme veřejnosti předvedli části našeho programu. Dopoledne projde městem skautský průvod, který skončí na plovárně slavnostním odhalením pamětního kamene na místě první skautské klubovny v Brodě. Během celého víkendu se můžete těšit na další aktivity a hry v parku Budoucnost.

Hned o týden později připravíme pro širokou veřejnost několik naučných stezek v okolí Havlíčkova Brodu, každý si je bude moct sám nebo v rámci námi organizované výpravy projít. Je to skvělá příležitost pro celou rodinu navštívit hezká místa v okolí našeho města, dozvědět se něco o historii a třeba si opéct buřta.

Intenzivní program zakončí v pátek 31. května vernisáž skautské výstavy v městském muzeu a s tím spojený program během muzejní noci. Výstava bude otevřena několik měsíců, můžete se těšit na interaktivní program.

Budeme rádi, když se k nám přidáte a oslavíte s námi vstup do druhého století skautování v Havlíčkově Brodě.

Štítky: